2min

Tags in dit artikel

, ,

Virusmakers hebben de ooit beruchte Sober worm nieuw leven ingeblazen. De variant op de bekende worm verspreidt zich momenteel razendsnel over het internet.
Virusexperts hebben gemeld dat de variant, genaamd Sober.M, e-mail adressen van de geïnfecteerde computer haalt en terugstuurt naar de afzender. Deze techniek staat ook wel bekend als ‘harvesting’. De verkregen e-mail adressen zijn populair bij spammers, omdat ze meestal recent zijn.

De e-mail is gelukkig makkelijk te herkennen door het slechte Engelse taalgebruik en het onderwerp van de mail, die luidt: "I’ve got your e-mail on my account".
Virusexperts denken dat de virusmaker expres slecht Engelse heeft gebruik, om mensen te laten denken dat het geen virusmail is.

Anti-virusbedrijf Sophos heeft gezegd dat het nieuwe virus op de vijfde plaats staat van de meeste gemelde virussen in de afgelopen 24 uur. De meeste anti-virusbedrijven hebben inmiddels maatregelen getroffen, een update van de virusscanner zou dan ook volstaan.
Er circuleert behalve de Engelse versie ook een Duitse versie van de mail over het internet. De Engelse versie is hieronder terug te vinden.

Quote:

Subject Line:I’ve_got your E-mail on my_account!

Message text
Hello,
First, Very Sorry for my bad English.
Someone is sending your private e-mails on my address.
It’s probably an e-mail provider error!
At time, I’ve got over 10 mails on my account, but the recipient are you. I have copied all the mail text in the windows text-editor for you & zipped then. Make sure, that this mails don’t come in my mail-box again. bye

Attached file: your_text.zip