2min

Tags in dit artikel

, ,

In de aanloop naar de onthulling van de nieuwe XBOX console duiken steeds maar weer nieuwe afbeeldingen op die mogelijk van het apparaat zijn.
Recentelijk doken nog afbeeldingen op van de controller die bij de nieuwe XBOX zou moeten gaan horen. Deze afbeeldingen waren afkomstig van de online puzzel OurColony, die dient als marketingcampagne voor de nieuwe XBOX.

De website TeamXbox heeft nu naar eigen zeggen weer een nieuw stukje van de puzzel op kunnen lossen en heeft een afbeelding gevonden van wat mogelijk de nieuwe behuizing van de XBOX moet voorstellen.

De foto is een detailopname en brengt veel nieuwe vragen met zich mee. Zo zou de zilveren plaat op de bovenkant een handvat voor kunnen stellen, maar ook een dock voor een verwisselbare harde schijf. Er doen daarnaast ook geruchten dat de nieuwe XBOX verticaal zou kunnen staan, iets wat op deze foto mogelijk te zien is.

Intussen meldt de Nederlandse site Macned afbeeldingen te hebben van de XBOX2 Development Kits. Met een dergelijke kit kunnen ontwikkelaars software en games voor de XBOX maken en testen.

Uit de afbeeldingen zou blijken dat de Development Kit uit een speciale Power Mac G5 dual 2Ghz zou bestaan met 512mb geheugen. Het apparaat is verder voorzien van een ATI X800 grafische kaart met een R420 chipset. Bij het opstarten laat de Mac de vermelding ‘XBOX 360’ zien. Naar verluid wordt dit de naam van de nieuwe console. Opvallend aan de afbeelding is ook de honingraatstructuur op de behuizing die ook te zien is op de afbeelding van TeamXbox.

MTV heeft inmiddels een teaser vrijgegeven van de onthulling van de nieuwe XBOX die 12 en 13 mei zal plaatsvinden op de muziekzender. De teaser is te bekijken op de site van TeamXbox.