2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op het forum van WoW Guru heeft iemand een zeer gedetailleerde beschrijving gegeven van wat ons te wachten staat in het eerste expansionpack voor de populaire MMORPG World of Warcraft. De release van de uitbreiding staat voor 29 oktober op de planning.

Insiders hebben aangegeven dat de gegevens in de post op de WoW Guru forum de originele plannen voor de uitbreiding zijn. De uiteindelijke uitbreiding kan daardoor op sommige punten afwijken.

Uit de post blijkt in ieder geval dat de titel van het expansion pack "The Burning Crusade" zal zijn. Verder zullen er twee nieuw rassen aan het spel worden toegevoegd, namelijk "Blood Elves" en "Draenei". De Blood Elves zullen deel uitmaken van ‘Horde’ en kunnen beschikken over de classes Warrior, Rogue, Mage, Priest, Warlock en Spellbreaker. Het ras moet het vooral hebben van de magische krachten .

De Drainei behoren tot de ‘Alliance’ en zijn bijna uitgeroeid door de Orcs. De Drainei zijn meesters in het overleven en het ontlopen van gevaar. Elke tien minuten kan dit ras vijftien seconden onzichtbaar worden. Tijdens dit effect kan er echter niet aangevallen worden. De beschikbare classes zijn Warrior, Rogue, Hunter en Spellbreaker.

Zoals de WoW kenners waarschijnlijk al is opgevallen, is de Spellbreaker class ook nieuw in het spel. In het kort komt het er op neer dat deze class zo’n talent heeft voor magie dat ze bijna immuun worden voor magische aanvallen en dergelijke aanvallen ook kunnen veranderen, zodat ze er zelf baat bij hebben.
Het maximale character level is overigens ook opgeschroeft naar 75.

Met de uitbreiding zullen er ook zes nieuwe gebieden zijn die verkend kunnen worden. Deze gebieden zijn ‘Undermine’, ‘Quel’Thalas’, ‘Gnomeregan’, ‘The New Echo Islands’, ‘Northrend’ en ‘The Emerald Dream’. Op het gebied van transportatie zijn er aantal boten en een zeppelin toegevoegd.

Als laatste zal de uitbreiding ook negen nieuwe High-End Instances brengen. Het is dus even afwachten of de beschreven extra’s ook daadwerkelijk in de uitbreiding zullen zitten. De complete beschrijving is te vinden op het forum van WoW Guru.