Details WoW-uitbreiding waarschijnlijk gelekt

Aankomende vrijdag begint de jaarlijkse fanbeurs van Blizzard genaamd Blizzcon. Op deze beurs worden doorgaans grote aankondigen gedaan, zoals vorig jaar de aankondiging van Diablo III.

Details WoW-uitbreiding waarschijnlijk gelektHet lijkt er nu echter op dat er vroegtijdig informatie is uitgelekt over de nieuwe uitbreiding waaraan Blizzard zou werken. Het spel zou onder de codenaam Cataclysm gaan, zo wist de fansite mmo-champion.com op basis van anonieme bronnen onder meer te melden.

Ook zou de level-cap van 80 naar 85 verhoogd worden. De bron benadrukte echter dat het levelen niet sneller zou worden. De nieuwe uitbreiding zou geen nieuwe klassen introduceren, maar in plaats daarvan zou besloten zijn om nieuwe klascombinaties aan het spel toe te voegen.

Naast deze nieuwe combinaties zouden de twee grootmachten in het spel, de Alliance en de Horde, ook twee nieuwe rassen erbij krijgen. Zo zouden de Horde de goblins erbij krijgen en de Alliance de worgen.

Er zouden bovendien geen nieuwe gebieden geïntroduceerd worden, maar het oorspronkelijke Azeroth zal wel een make-over krijgen door de catastrofale gevolgen van de Cataclysm. Enkele gebieden zouden onder water komen te staan en verschillende eilanden zouden door de zee verslonden worden of verplaatst worden naar een andere plaats. Ook zouden alle klassieke kerkers worden vernieuwd.

Als laatste zou een van de twee grootmachten, de horde, een van zijn leiders, Thrall, kwijtraken. Hij zou het commando over alle orken hebben overgedragen aan zijn generaal Garrosh Hellscream. Hij zou vervolgens een oorlog gestart zijn op de Alliance en de leider van de Taurens vermoorden. Zijn zoon zou zijn plaats overnemen.

Andere bekende figuren die hun opwachting zouden maken zijn Queen Azshara en Malfurion Stormrage.

Bron:Techzine-redactie