2min

Tags in dit artikel

, , ,

Op de BlizzCon heeft Blizzard de derde uitbreiding van World of Warcraft aangekondigd, namelijk World of Warcraft: Cataclysm. BlizzCon is een jaarlijks evenement van Blizzard, waarbij de bezoekers de kans krijgen de nieuwste spellen te spelen. World of Warcraft: Cataclysm staat gepland voor volgend jaar.

Uiteraard brengt een nieuwe uitbreiding een aantal vernieuwingen en verbeteringen met zich mee, bij het nieuwe World of Warcraft: Cataclysm is dat niet anders. De ‘Cataclysm’ zelf wordt veroorzaakt door de draak ‘Deathwing’.

Ook doen twee nieuwe rassen hun intrede, namelijk de ‘Worgen’ en de ‘Goblins’. De ‘Worgen’ zal bij de ‘Alliance’ gaan horen en krijgt de bijnaam ‘Wolverine van de Alliance’. Alle klassen zullen beschikbaar zijn voor het nieuwe ras behalve ‘Paladins’ en ‘Shamans’. Het tweede nieuwe ras zijn de ‘Goblins’, zij kunnen alle klassen kiezen behalve ‘Druids’ en ‘Paladins’.

Blizzard verhoogt met de nieuwe uitbreiding ook het maximaal haalbare level in World of Warcraft, het nieuwe maximale level is 85. Blizzard geeft echter aan dat de laatste 5 levels moeilijk zullen zijn om te voltooien.

Ook de wereld in het spel ‘Azeroth’ veranderd aanzienlijk, er komen nieuwe gebieden bij, maar de wereld krijgt ook een vernieuwde look. Er komt ook een nieuw gebied voor spelers van level 78 t/m 85, een stad onder water en terrein dat veranderd terwijl je quests doet. Verder zijn er natuurlijk nieuwe ‘raids’ en nieuwe PvP-gebieden.

In de guild is het mogelijk om levels te verdienen, in totaal zijn er 20 levels voor de guild. Ook kunnen er achievements gehaald worden met de guild. Het zal ook mogelijk zijn om door heel Azeroth te vliegen en te zwemmen met mounts.

Nieuwe combinaties tussen rassen en klassen zullen beschikbaar komen. Zo zal het mogelijk zijn om als ‘Gnome Priest’, ‘Blood Elf Warrior’ en ‘Dwarf Shaman’ door Azeroth te lopen. Een compleet overzicht van welke combinaties er mogelijk zijn vind je hier: