2min

Tags in dit artikel

, , ,

Als het aan CoolIT systems ligt, zullen de problemen met de te warm wordende Xbox 360 voedingen binnenkort de wereld uit zijn. Het bedrijf laat op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een watergekoelde oplossing voor het probleem zien.

Het bedrijf zal op de beurs haar zogenaamde CoolIT MTEC liquid-chilled Xbox 360 laten draaien naast de standaard Xbox 360, om te laten zien wat het effect is van de waterkoeling.
Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ingespeeld op de berichten die kort na de introductie van de console in de VS in de media verschenen.


De voeding van de Xbox 360 kan eenvoudig worden gekoeld met CoolIT’s systeem

"Of het nu een PC’s of een spelconsole is, de enthousiaste gamer probeert constant de lat van prestaties hoger te leggen. Het is duidelijk dat alleen de meest geavanceerde koelingsystemen de hitteproductie van de moderne processors en grafische chips kan bijhouden. De exclusieve MTEC technologie staat ons toe om zeer goede koeling in een zeer compacte vorm te passen en stabiele temperaturen en maximale prestaties te garanderen", aldus Geoff Lyon van CoolIT.

Met de kit van CoolIT wordt de uit de kluiten gewassen voeding van de Xbox 360 omgevormd tot een moderne vloeistofgekoelde variant.
De kit is een upgrade voor de bestaande voeding dus de standaardvoeding kan behouden blijven.

USB drankenkoeler en watergekoelde CPU koeler
Behalve de Xbox 360 koeler komt het bedrijf verder nog met twee opmerkelijk producten.
Als tegenhanger van de bekende USB bekerwarmer, komt het bedrijf met een drankenkoeler die werkt op de USB poort.
Het plaatje bereikt binnen enkele seconden een temperatuur van ongeveer 7 graden Celsius en daarmee kan een blikje drinken koel gehouden worden.

Daarnaast zal het bedrijf ook nog een eenvoudig te installeren koelingssysteem op basis van waterkoeling laten zien. Het systeem kan middels een paar handelingen op de processor worden aangebracht en middels de voedings aansluiting kan het systeem op de voeding van de computer worden aangesloten.