1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na de vele problemen met het koelsysteem van de Xbox 360, lijkt het erop dat het probleem onder handen is genomen. Veel gebruikers klaagde namelijk over de ‘Red Ring of Death’, wat betekende dat de heatsink oververhit was geraakt.

Foto’s op de Franse website, Logic-Sunrise, laten de een nieuwe koelmethode voor de Xbox 360 zien. Zo zou onder andere de oude heatsink zijn vervangen voor een ander model. Daarnaast heeft Microsoft tussen de heatsink en een andere heatsink een heatpipe geplaatst.

Een bekend probleem was namelijk dat het moederbord bij lang gebruik licht van vorm veranderde. Dit zorgde er dan weer voor dat de CPU en GPU geen goed contact meer konden maken met elkaar.

Bij de nieuwe Xbox 360 elite modellen, heeft Microsoft de CPU en GPU voorzien van een laagje epoxyhars om zo dit probleem de wereld uit te helpen.
Of de nieuwe Xbox 360’s ook voorzien gaan worden van epoxy is nog onduidelijk.

Overigens is de kans groot dat Microsoft later dit jaar over gaat stappen van een 90nm-procedé naar een 65nm-procédé. De ‘die shrink’ heeft een lagere temperatuur van de CPU en GPU tot gevolg, waardoor het hitte probleem ook opgelost zou moeten zijn.