3min Devops

Gadget roundup: Week 12

In deze gadget Roundup bespreken we een opmerkelijke uitbreiding voor de iPod, en wekker die het opstaan wat minder pijnlijk moet maken, en zakmes voor kantoormensen en een aantal lenzen voor op de gsm.

Gadget roundup: Week 12Modelautofabrikant Corgi wil graag meeliften op het succes van de iPod, en daarom hebben ze de iCar uitgebracht. Het is een modelauto die je kan aansluiten op je iPod of een andere muziekspeler. Hierna gaat de auto bewegen op de maat van de muziek, en gaat er verlichting branden. Bovendien zit er ook nog een speakerset ingebouwd en heeft het apparaat zelf standaard al wat muziek aan boord, voor als je even geen MP3 speler tot je beschikking hebt. Er zijn twee uitvoeringen van de iCar: een modelauto van de Cadillac Escalade en een Nissan 240SX. Beide modellen kosten $35.

Gadget roundup: Week 12Een Zwitsers zakmes op kantoor? In dit geval wel! De Swiss Business Tool, een variant op het Zwitsers zakmes richt zich volledig op kantoormensen. Het apparaatje bezit een mooi uiterlijk, en tal van snufjes die van pas komen op kantoor. Zo kan je er nietjes mee verwijderen, tekst vergroten met het vergrootglas, perforeren en veel meer. Op een meeting moet je er natuurlijk op je best uitzien, daardoor is er ook een nagelvijl aanwezig. Je betaalt voor het ding wel zo´n 100 euro.

Gadget roundup: Week 12Inmiddels bezitten heel wat telefoons een ingebouwde camera. Dit is echter in de meeste gevallen met een vaste lens, zoomen en andere effecten toevoegen zitten er meestal niet bij. De Gummi lenses maken hier een einde aan en zorgen voor een zestal extra lenzen voor je telefoon. Je plakt ze erop, en er ontstaat een extra effect. Zo kan je bij de één heel dicht fotograferen, de andere zorgt voor een grotere hoek en de andere zorgen voor grappige effecten als uitrekking,… . Voor het setje, die zes lenzen bevat betaal je ongeveer 22 euro.

Gadget roundup: Week 12De Under Pillow vibration alarm clock zorgt voor een aangenamere ochtend. Het irritante geluid die een normale wekker maakt wordt door de vibration alarm clock "gereduceerd" tot een trilling. Het apparaat ligt onder je kussen en ´s morgens wordt men wakker door de trilling van het ding. Dit zou vooral handig zijn voor doven en slechthorenden. Voor harde slapers zal het apparaatje waarschijnlijk geen soelaas bieden.

Fabrikanten vinden steeds apparaatjes uit die inspelen op de behoeften van de consument. De een al wat meer dan de ander, maar zeker is dat er heel wat grappig, leuk en in sommige gevallen zelfs nuttig zijn. Wel opletten als je de nagelvijl van het zakmes gebruikt, dit kan in sommige gevallen voor een verkeerde indruk zorgen.

We bedanken Metalman, King en Phsos250 voor het insturen en herschrijven van verschillende gadgets!

Bron:Techzine Redactie