4min

Tags in dit artikel

, ,

Vorige week kon je lezen dat we deze week alle soorten gadgets zouden behandelen. Dit was niet toevallig, dit wordt dan ook een wat langere roundup. Ik heb geprobeerd de leuktste gadgets eruit te halen, veel leesplezier!

Deze laptop, de Q30 van Samsung is de allereerste ter wereld die in plaats van een harde schijf NAND flash-geheugen bezit. Aan deze primeur zitten een aantal grote voordelen. Dergelijk geheugen werkt veel sneller dan een gewone harde schijf, de leessnelheid is 53MB per seconde, de schrijfsnelheid 28MB. Daarbij komt dat er door deze alternatieve harde schijf geen enkel bewegend onderdeel in de laptop zit. Hij wordt volledig passief gekoeld en is daardoor muisstil. Enige nadeel is de relatief lage capaciteit, van 32GB. Een andere tegenvaller is het prijskaartje, die in vergelijking met de prestaties belachelijk hoog is. Hij hapt zo maar liefst 3700 dollar uit je budget.

Handig lijkt me dit apparaat niet, maar het is wel leuk gevonden. De Combimouse zorgt ervoor dat muis en toetsenbord verenigd worden. Het toetsenbord bestaat namelijk uit twee delen, waarvan er één dienst doet als muis. Sommige knoppen op het toetsenbord doen dienst als muisknoppen. Dit kan dus voor heel wat verwarring zorgen, het nut van deze uitvinding moet dan ook nog uitgevonden worden.

Alhoewel je heel wat lef moet hebben om met deze gsm op straat te komen, is hij een puur showbeest. Deze gsm, gemaakt door Goldvish en ontworpen door Emmanuel Gueit is namelijk bezet met een groot aantal 120-karaats diamantjes. Dit zorgt ervoor dat dit beestje exact één miljoen dollar kost. De gsm zelf beschikt over Bluetooth, een camera met 8x digitale zoom, een mp3-speler, FM-radio, een geheugenkaartslot met bijgeleverd 2GB geheugenkaartje en EDGE. Moest die één miljoen dollar je iets teveel lijken zijn er nog steeds andere exclusieve versies, die ongeveer 25.000 dollar kosten.

De Mitsubishi "i" is sowieso al een grappige auto, maar de Play edition zorgde ervoor dat hij in deze Gadget Roundup belandt. In deze versie is er namelijk een slot geïntegreerd voor de iPod Nano. Muziek afspelen en door de menu´s bladeren kan je via het gps-systeem in de auto. Je kon op Techzine ook al lezen dat Nike en Apple samenwerken om kleding te produceren waar de iPod in past. Ik vraag me af wat de volgende stap zal zijn.

Dit kussen is handig voor mensen die een slaapliedje kunnen gebruiken voor het slapengaan. Hij heeft dan misschien niet de perfecte vorm om op de slapen, het is een leuk hebbeding. Je kan hem op zowat elke mp3-speler aansluiten via de standaard geluidsstekker waarna je van je favoriete muziek kan genieten tijdens het slapengaan. Wanneer je mp3-speler een wekkerfunctie bezit is dit ook één van de mogelijkheden. Voor 9.99 dollar wisselt hij van eigenaar.

Een potje Medal of Honor op de Playstation 2 kan soms voor heel wat frustratie zorgen. De controller is helemaal niet aangepast voor het spelen van First person shooters. De BodieLobus Reflex Control moet hier verandering in brengen. De rechterjoystick op de Ps2 controller is hier immers vervangen door een trackball, wat nauwkeuriger en sneller "aimen" mogenlijk zou maken. Op dit moment is het nog een prototype maar eind dit jaar zou hij moeten verschijnen.

Deze multifunctionele klok is een must in elk designhuis. Naast het strakke "Apple" achtige uiterlijk bezit de klok een aantal extra´s. Hij heet dan ook niet voor niets de 7 Color Projector Clock. Op gewone dagen kan je de klok de tijd laten projecteren. Wanneer je eens tot rust wil komen kan je hem een aantal kleuren laten projecteren, terwijl hij het geluid van vogeltjes, de zee, de wind of een beekje afspeelt. Voor 33 dollar is hij van jouw.

Deze speakerset is uniek in zijn soort. In normale omstandigheden hang je geen speakers aan je laptop, simpelweg omdat ze te groot zijn om mee te nemen. Deze zijn echter opblaasbaar. Wanneer de twee 10-watt boxen zijn opgeblazen functioneren ze als volledig werkende en normale luidsprekers. Wel opletten voor grappenmakers die een naald bijhebben, dergelijke speakertjes van 40 euro wil je niet kapot.

We hebben in de gadget roundup al een aantal opmerkelijke wekkers besproken. Gaande van rijdende tot spuwende die je in elkaar moet steken om hem uit te doen. Met deze ben je vast en zeker wakker. Hij maakt namelijk het geluid van een mug, en vliegt tot je hem te pakken hebt gekregen.

Hopelijk heeft deze ietwat langere Roundup jullie kunnen bekoren. Jullie kunnen nog steeds gadgets insturen. Zonder inzendingen zou de gadget roundup nooit tot stand kunnen komen. Inzenden kan je nog steeds via pm.

We bedanken Metalman voor het insturen van verschillende gadgets!