min

Tags in dit artikel

, ,

Een nieuw beveiligingssysteem voor auto’s (Auto-txt) die de eigenaar van de wagen herkent aan zijn mobiele telefoon gaat zorgen voor een revolutie in auto-beveiliging, als het aan de fabrikant van Auto-txt ligt.

Het systeem gaat automatisch uit van diefstal als de auto gestart wordt met de sleutel maar zonder dat de mobiele telefoon of PDA van de eigenaar in de buurt is. Om ervoor te zorgen dat alle Bluetooth apparatuur herkent kan worden is Auto-txt in zee gegaan met het Britse bedrijf EZURiO, fabrikant van zogeheten Bluetooth Intelligent Serial Modules.

Auto-txt heeft inmiddels al een Thatcham Category 5 accreditatie ontvangen. Dit is een door verzekeringen in het leven geroepen instituut dat een soort keurmerk afgeeft aan beveiligingssystemen. Deze keurmerken worden ook door de politie erkent.

Ook valt Auto-txt in de smaak bij auto-fabrikanten. Zo hebben Jaguar en Land Rover al aangekondigd de technologie te willen gebruiken in al hun auto’s vanaf 2006. Uniek is dat de beide bedrijven de systemen onder hun eigen naam uitbrengen, respectievelijk Jaguar Watch en Land Rover Watch. Ook de automobilisten zonder Jaguar of Land Rover kunnen Auto-txt laten installeren in hun auto. Het systeem is nu al verkrijgbaar.