min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze keer drie compleet van elkaar verschillende gadgets in de Gadget Roundup. We beginnen met grappige koelkastmagneetjes waarna we een draai van 180 graden maken en een mutifunctioneel scherm zien die maar liefst zeven producten in één combineert. Als laatste hebben we nog een digitale draaitafel ingebouwd in een laptop.

De laatste jaren overspoelde de gamemarkt ons met overweldigende graphics, nieuwe speelmogelijkheden en ander fraais, en het blijft nog steeds in een schrikwekkend tempo naar ons toekomen. Op deze manier vergeten we de "goeie ouwe tijd" waar het spel Tetris de gamemarkt domineerde. Met die gedachte heeft men waarschijnlijk deze leuke koelkastmagneetjes bedacht. Ze worden geleverd in een willekeurig setje van vier, en kosten 8.29 euro. Vanaf 1 november zijn ze hier verkrijgbaar.

Tegenwoordig is het moeilijk om met iets inventiefs op de markt te komen. De oplossing? Het combineren van verschillende bestaande producten. Viewsonic neemt dit echter iets té ernstig, en gooit met de VX1945wm (19 inch) en VX2245wm (22 inch) heel wat producten in één. De schermen combineren een iPod docking station, vier USB 2.0-poorten, een 8-in-1-kaartlezer, microfoon, stereoluidsprekers en een subwoofer. Klinkt mooi, maar misschien zijn de luidsprekers er toch teveel aan. De kwaliteit van ingebouwde speakers in schermen is meestal van erbarmelijke kwaliteit. De prijs valt echter mee, 399 euro voor de VX1945wm en 549 euro voor de VX2245wm

Nee, dit is geen supergrote iPod, want zo ziet hij er op het eerste zicht wel uit dichtgeklapt. De cirkel bovenaan is geen clickwheel, maar een heuse digitale draaitafel. Je kan hem zelfs met je iPod verbinden zodat je deze muziek kan bewerken. Handig lijkt het op dit moment niet echt, wanneer je wil draaien moet je hem immers dichtklappen waardoor je je audioprogramma niet meer ziet. Het is dan ook slechts een prototype.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm. Ook kan je eens op gadget.nl kijken voor de laatste nieuwe gadgets.