1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft de RTM versie van Windows Vista op 45 plaatsen voorzien van nieuwe geluiden, waaronder een nieuw opstartgeluid. Het bedrijf werkte daarvoor samen met muzikant Robert Fripp.

De nieuwe interface moet de Aero interface compleet maken, zo laat Jim Allchin van Microsoft op de weblog van het Vista Team weten. Hij legt uit dat Aero voor Authentic, Energetic, Reflective and Open staat en dat de echter Aero ervaring niet compleet is zonder de juiste geluiden.

De geluiden van Windows XP passen volgens Allchin niet meer bij Vista. De oude geluiden werden gespeeld door een piano en andere westerse instrumenten. De nieuwe geluiden zijn door het team zo gemaakt dat ze niet storend zijn binnen Vista. De geluiden zijn niet opvallend, maar geven gebruikers wel direct het idee wat er aan de hand is.

De nieuwe opstarttune voor Vista bestaat uit vier akkoorden, één voor elke kleur in de Windows vlag. In totaal heeft de tune een lengte van vier seconden en worden er tijdens die seconden twee parallelle melodieën gespeeld.

De nieuwe geluiden zijn door Microsoft geïntroduceerd in een interview met NPR, dit interview is hier te beluisteren

Kijk voor een compleet overzicht van alle Vista artikelen in de changelog!