3min

Tags in dit artikel

, ,

De vaste lezer van deze wekelijks terugkerende rubriek zal misschien opgevallen zijn dat deze roundup niet door Joeri Maes (z-man) geschreven is, dat is omdat hij afscheid heeft genomen van de crew. Via deze weg wil de redactie hem bedanken voor dit mooie initiatief en voor het verzorgen van deze roundup in het afgelopen jaar.

Niet getreurd overigens, want er wordt hard aan gewerkt om deze roundup in stand te houden, komende tijd gaat deze roundup dus gewoon door. Zo ook deze week, waarin we weer een aantal gadgets bespreken.

Ebase Charging Station

De eerste gadget is eigenlijk een gadget die gemaakt is voor mensen die veel gadgets hebben en deze ook regelmatig moeten opladen. Hoe meer apparaten je hebt die opgeladen moeten worden, hoe meer opladers je hebt en hoe vaker je een oplader kwijt bent. Het bedrijf Con & Con bedacht daarom de Ebase Charging Station, een oplaadstation voor al je gadgets.

Met de kleurige doorzichtige doos op een lichtmetalen standaard heb je niet alleen één centraal oplaadpunt voor al je apparaten, maar ook nog eens een mooi stuk meubilair voor in je kamer. Omdat de bovenkant doorzichtig is kan je al je gadgets mooi bij elkaar tentoonstellen en ermee pronken als je vrienden langskomen. De onderkant van de doos is ondoorzichtig, daar plaats je de stekkerdoos in. De doos is als klap op de vuurpijl ook nog stofdicht, waardoor je gadgets in perfecte staat blijven, terwijl ze opgeladen worden. De Ebase Charging Station is in het zwart/grijs of oranje verkrijgbaar voor een bedrag van 180 dollar.

I-Lit Speaker

Ben je die lelijke grijze of zwarte speakers naast je computer helemaal zat, dan is de I-Lit Speaker misschien wat voor jou. I-Lit heeft overigens niets met de iPod te maken anders had de speaker wel iLit geheten, maar desondanks is het apparaatje toch mooi vormgegeven.

De I-Lit bestaat uit een speaker waarop een gegolfde tube is geplaatst. Bovenop is nog een speaker te vinden en in de gegolfde tube zitten lampjes die oplichten op het ritme van de muziek. Aansluiten op een MP3-speler of ander audio apparaat gaat via een mini-jack. Overigens kan het apparaatje meerdere kleuren weergeven, die volgens de fabrikant zeer relaxend zijn. Het volume en de gevoeligheid van de lampjes in de tube zijn vanaf de speaker te regelen. De I-Lit is verkrijgbaar voor iets meer dan 50 euro.

The Gorilla Pod

De derde gadget van deze week is er een die veel fotografen en cameramensen zal bevallen. De Gorilla Pod is namelijk een flexibele driepoot die net zo stevig is als een klassieke driepoot. Voordeel van de Gorilla Pod is echter dat hij veel makkelijker mee te nemen is, lichter is en op diverse manieren gebruikt kan worden.

De drie poten kunnen elk gebogen en gedraaid worden, maar zijn desondanks erg stevig. Je kan de driepoot daardoor eenvoudig op ruwe ondergronden plaatsen, maar ook om een boomstam heenvouwen. De witte ringen en ronde voetjes aan elke poot zorgen in dat laatste geval voor extra grip.
De Gorilla Pod is verkrijgbaar in een versie voor compacte camera’s, of in een versie voor spiegelreflexcamera’s of videocamera’s. De eerste versie heeft poten met een lengte van 12cm en kost ongeveer 30 euro, de groter versie heeft poten van 19cm en kost rond de 60 euro.

Dat waren de gadgets voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wilt discussiëren, of wanneer je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien waarover je wilt praten, dan kan dat in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm.