3min

Tags in dit artikel

, , ,

In deze Gadget Roundup bekijken we drie totaal verschillende soorten gadgets. Terwijl de eerste nogal nutteloos is, zien we dat de tweede gadget al heel wat meer nut heeft en ook nog eens mooi is. De laatste gadget daarentegen moet het weer hebben van zijn hoge aaibaarheidsgehalte.

Nutteloos: Jones’s Mr. TENGU

Soms heb je wel eens het geval dat je best interessante en belangrijke dingen achter de computer aan het doen bent. Maar zolang niemand dat aan je bevestigt blijft het ook onzeker of het daadwerkelijk zo is. Daarom komt het bedrijf SolidAlliance met een maffe gadget die reageert op wat je op je computer uitspookt. Het rechthoekige apparaat dat voluit Jones’s Mr. TENGU heet, moet je aansluiten op je USB poort, waarna er een simpel vormgegeven gezichtje op verschijnt.

Vervolgens houdt het apparaatje bij wat je doet op je computer, bijvoorbeeld de muziek en geluiden die op je computer te horen zijn en reageert daarop met één van de vele gezichtjes die in het apparaat zijn voorgeprogrammeerd. Als je lange tijd niets uitvoert of gewoon alleen maar saaie dingen aan het doen bent valt Mr. TENGU in slaap. Als je hem weer wakker wilt maken moet je eerst in zijn gezicht blazen. De eigenlijk toch wel vrij nutteloze Tengu kost iets meer dan 25 euro en is te koop op deze Japanse website.

Mooi & functioneel: Ora-Ito’s The Hub

We hebben in onze gadget roundups al heel wat USB hubs voorbij zien komen, maar ontwerp Ora Ito doet met The Hub een gooi naar de mooiste USB-hub van dit moment. Het apparaat ziet eruit als een soort plantenvaas en huis aan de binnenzijde vier USB-poorten en twee Firewire poorten. Deze zijn standaard echter verborgen in het onderste deel van de hub, maar met de meegeleverde verlengkabeltjes en accessoires komt daar verandering in.

In totaal worden er vijf flexibele USB 2.0 en vier Firewire 400 kabeltjes meegeleverd. Daarnaast krijg je er ook nog een USB lampje, USB ventilator en één USB verlengkabel bij. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden en als je deze mooie hub wilt hebben moet je portemonnee pijn lijden. Het apparaat is voor 95 dollar verkrijgbaar bij A&R Store.

Knuffelbaar: Plush MP3 Speaker and Radio

Een lekker muziekje voor het slapengaan is nooit verkeerd, maar zou het niet geweldig zijn als je gewoon op je favoriete muziek zou kunnen gaan liggen? De Plush MP3 Speaker and Radio is een soort pluchen kussen van ongeveer 23 bij 41 centimeter en heeft een ingebouwde speaker. Er is tevens een zakje met rits voorzien om een MP3 speler in te stoppen en aan te sluiten. Mocht je niets leuks vinden in je muziekcollectie dan kan je altijd nog overschakelen op de ingebouwde FM radio.

Het hele zaakje draait op twee AA batterijen. Niet duidelijk is hoe lang het meegaat op één setje, maar vast wel lang genoeg tot je in slaap valt. Hoewel er een volumeknop en aan- en uitknop op het apparaat zit, is er geen timertje voorzien, zodat het mogelijk is dat je midden in de nacht alsnog verdwaasd wakker wordt, terwijl Jeroen van der Boom zijn nieuwste hit in je oren brult. Het kussen is momenteel voor 19,95 dollar verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw bij Gifts and Gadgets Online.

Ben je de laatste tijd op vakantie geweest en heb je in het buitenland een maffe gadget gezien, die we in de roundup moeten hebben? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!