2min

Red Hat heeft de nieuwe versie van Red Hat Enterprise Linux (RHEL) op de markt gebracht. Versie 7.7 komt met ingebouwde ondersteuning voor de hybrid- en multicloud.

RHEL 7.7 werd in juni dit jaar al als bètaversie beschikbaar gemaakt, maar is nu dus algemeen beschikbaar, schrijft ZDNet. Deze versie krijgt ondersteuning voor de laatste generatie van enterprise-hardware.

Ook lost het de ZombieLoad-kwetsbaarheden op. Die kwetsbaarheden zijn gerelateerd aan fouten die ontdekt werden in chips van Intel. Door de kwetsbaarheden is het mogelijk om bedrijfsgegevens te stelen.

Verder bevat RHEL 7.7 verbeteringen voor network stack-prestaties. Deze versie maakt het mogelijk om virtual switching operations te offloaden naar network interface card-harddware. Dat houdt in dat de netwerkprestaties in de cloud en bij containerplatformen verbeterd worden als er gebruik wordt gemaakt van virtual switching en network function virtualization.

Red Hat Insights

Met versie 7.7 kunnen gebruikers voortaan Red Hat Insights gebruiken, de voorspellende probleemoplosser van het bedrijf. Red Hat Insights gebruikt een Software-as-a-Service-gebaseerde, voorspellende analytics-aanpak om mogelijke problemen te herkennen, te beoordelen en op te lossen voordat ze voor problemen zorgen.

Voor ontwikkelaars is er een Python 3.6 interpeter aanwezig, evenals pip- en setup-tools. Python 3-versies waren eerder alleen beschikbaar als onderdeel van Red Hat Software Collections.

In de cloud ondersteunt RHEL 7.7 voortaan Red Hat Image Builder. Deze functie maakt het mogelijk om eenvoudig eigen RHEL-systeem images voor cloud- en virtualisatie-platformen te ontwikkelen.

RHEL 8

RHEL 7.7 gaat nu naar de Maintenance Phase 1 binnenin de tienjarige levenscyclus van RHEL. Dat betekent dat toekomstige, kleinere releases draaien om beveiliging en stabiliteit. Nieuwe functies verschijnen voortaan in RHEL 8, die in mei gepresenteerd werd.

RHEL 8 richt zich vooral op de specifieke behoeften van bedrijven en organisaties die veel aan DevOps doen. Het helpt bedrijven ook bij het eenvoudiger ontwikkelen, beheren en verplaatsen van workloads en operationele taken van de edge, het on-premise datacenter tot aan (multi)cloud-omgevingen.

Ook moet RHEL 8 verder helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van innovatie technologiestrategieën.