De meeste uitgebreide racesimulatoren zijn niet echt geschikt voor verkoop aan consumenten, maar het Canadese bedrijf VRX werkt momenteel aan een kant en klare Xbox 360 simulator met drie HD schermen en vier Xbox 360 Elite’s.

De VRX Triple Screen "Limited Edition 001" draait natuurlijk om de speciale stoel, te weten een Monza racing van de bekende fabrikant Sparco. De stoel is verstelbaar ten opzichte van het Microsoft Force Feedback Steering wheel. Vanuit de stoel kijkt de gebruiker naar een drietal Sharp Aquos 37 inch LC-D62U 1080p HD LCD schermen, die aangestuurd worden door maarliefst vier Xbox 360 Elite’s. Hoe de fabrikant ervoor zorgt dat het beeld over de vier schermen verdeeld wordt is niet helemaal duidelijk, het zou kunnen dat de ene Xbox 360 de andere drie aanstuurt.

[imgcb title="VRX Triple Screen "Limited Edition 001" width=400 height=300]http://www.techzine.nl/uploaded/7801_20ba726f.jpg[/imgcb]
Aan het middelste scherm is nog een zeven inch Power Acoustik (PTM 750) LCD scherm bevestigt die dient als achteruitkijkspiegel. VRX heeft daarnaast ook nog een indrukwekkende geluidsinstallatie op het apparaat gemonteerd. Er is een Harmon Kardon AVR-144 Surround Sound receiver, waarop een Bose Acoustimass 10 series surround sound system is aangesloten. Het chassis is volledig verchroomd en de kabels zijn weggewerkt, zodat je er niet over kan struikelen.

Om ook nog wat te kunnen spelen met het apparaat krijg je als koper ook vier exemplaren van Forza Motorsport 2, bovenop extra’s als een HD DVD player, webcam, draadloze headset, een Zune mediaspeler en een drankjeshouder. Wanneer het apparaat op de markt komt en wat het moet gaan kosten is niet duidelijk, maar het valt te verwachten dat dit apparaat alleen voor de ‘happy few’ zal zijn.

[imgcb title="VRX Triple Screen "Limited Edition 001" width=400 height=300]http://www.techzine.nl/uploaded/7801_eb35d279.jpg[/imgcb]