1 min

Tags in dit artikel

, ,

Amazon Common Software for Devices (ACS) moet het makkelijker maken om Amazon Software Development Kits (SDK) op de devices van ontwikkelaars te integreren.

Op dit moment draait de software al op devices als de Echo Dot smart speaker en de Amazon Smart Oven. Amazon Common Software verbetert het implementeren van functies als authenticatie, connectiviteit en netwerken, zei Amazon Senior Product Manager Akashvir Mann over de oplossing.

Een groot voordeel van ACS is dat het vooraf gecontroleerde, voor geheugen geoptimaliseerde componenten biedt voor die functies (authenticatie, connectiviteit en netwerken). De oplossing biedt daarbij ook testreeksen voor het debuggen van software.

ACS zou ontwikkelaars moeten helpen om tijd besparen, aangezien zij normaal gesproken de de API van een Amazon SDK, ook wel integratielaag, voor gemeenschappelijke functies zoals het managen van WiFi moeten uitvoeren. Het probleem daarmee is dat API-integratielagen variëren per SDK, wat betekent dat iedereen die meerdere SDK’s van Amazon gebruikt, afzonderlijke ontwikkeling en testen voor elke SDK zou moeten uitvoeren.

ACS laat ontwikkelaars dus één enkele API-integratielaag voor SDK’s van Amazon gebruiken, stelt het bedrijf. Op dit moment ondersteunt ACS echter nog maar twee van de SDK’s van het bedrijf, namelijk de AWS IoT Device SDK en de Frustration-Free Setup SDK. Ondersteuning voor de Alexa Voice Service Device SDK moet later in het jaar nog worden toegevoegd.