Amazon Web Services (AWS) voegt live streaming-mogelijkheden toe aan real-time communicatiedienst Amazon Chime.

Met de toevoeging kunnen ontwikkelaars een miljoenenpubliek bereiken door real-time video’s te versturen naar streamingdiensten als Twitch.

Met Amazon Chime SDK kunnen ontwikkelaars real-time video’s, voices en berichten toevoegen aan hun mobiele en webapplicaties, aangedreven door machine learning (ML). Ontwikkelaars kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om video’s in gezondheidsgerelateerde apps op te nemen, zodat patiënten hun artsen direct via de app kunnen oproepen.

De live-streaming toevoeging is een uitbreiding op de bestaande mogelijkheden. In de blogpost beschrijft Amazon dat live-streaming weliswaar een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt, maar dat het versturen van real-time video’s van apps naar streamingdiensten nog steeds lastig is.

Ontwikkelaars hebben geen andere optie dan legacy producten in te zetten die ongeschikt zijn voor de taak, omdat ze geen schaalbaarheid hebben of geen aangepaste oplossingen kunnen maken.

Bovendien moeten ze code schrijven om video te verwerken, infrastructuur te beheren en video’s in de juiste formaten naar de live streamingdienst te sturen.

Wat is een live connector?

Het is mogelijk om deze problemen weg te nemen met een live-connector functie van Amazon Chime SDK. Hiermee kunnen ontwikkelaars niet alleen video’s van multiparty videosessies in realtime maken, maar ook versturen naar verschillende populaire streamingdiensten, waar ze kunnen worden verspreid onder een wereldwijd publiek.

Bovendien biedt het tal van tools om de live streaming ervaring te verbeteren, zoals het formatteren van video sjablonen, het selecteren en mengen van verschillende video streams in een enkele stream en het verbeteren van video en audio kwaliteit.

Tip: AWS verankert security nog steviger in cloudinfrastructuur