2min

Tags in dit artikel

,

Google heeft onlangs de nieuwste versie van zijn API-beheerplaform Apigee API gelanceerd. Met versie X kunnen bedrijven nu makkelijker niet alleen hun API’s beheren, maar ook verder integreren met technologie als AI en machine learning (ML), security en networking.

Volgens Google gaat API-beheer niet meer alleen om het beheren van het verkeer tussen applicaties onderling om zo een digitale transitie te bewerkstellingen. API-beheer omvat tegenwoordig het hele scala aan beheersprocessen om overal applicaties uit te rollen, processen te automatiseren en zo een complete uitstekende digitale ervaring af te leveren.

Het eigen API-beheerplatform Apigee, in 2016 als acquisitie binnengehaald, heeft nu een flinke update gekregen met Apigee X. Deze laatste versie biedt diepere integraties met andere technologie van de techgigant. Bijvoorbeeld op het gebied van AI/ML, maar ook firewall-omgevingen en identiteitsbeheer.

AI/ML-functionaliteit

Concreet biedt Apigee X nu met behulp van de AI/ML-technologie van Google nu meer mogelijkheden om zaken op het gebied van security te voorspellen. Denk daarbij aan het voorspellen van kwaadaardige acties of andere afwijkingen voor API-calls. Daarnaast helpt de AI/ML-technologie met het voorspellen van het verkeer voor piekmomenten. Hierdoor kunnen klanten een heleboel taken automatiseren en tegelijkertijd daarbij de beveiliging verstevigen.

Overige functionaliteit

Andere toegevoegde functionaliteit in het beheerplatform Apigee X van Google zijn integraties met reCAPTCHA Enterprise, de Cloud Armor firewall van Google en het Cloud Identity Access Management-platform. Hierdoor zijn klanten straks voor hun API’s niet meer afhankelijk van oplossingen en toepassingen van derde partijen voor hun firewall- en identiteitsbeheer.

Verder kunnen gebruikers van het API-beheerplatform nu hun API’s uitrollen naar in totaal 24 cloudregio’s van GCP en de Google cachingdiensten gebruiken op meer dan honderd edge-locaties.