1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Midden tussen de aankondigingen van nieuwe producten nam AMD ruimschoots de tijd tijdens haar jaarlijkse bijeenkomst in New York met financieel analisten, om zichzelf te pijnigen met berichten over productieproblemen, wat dit jaar een jaar maakt om snel te vergeten.

De problemen met de quadcore Opteron stonden in het middelpunt van de belangstelling, net zoals de afschrijving die AMD moest doen op het vorig jaar aangekochte ATI.

Terwijl het bedrijf wel praatte over de plannen voor 2008, waaronder enkele nieuwe processoren en platformen, waren de financiële problemen over 2007 het onderwerp van gesprek. "We hebben enkele fouten gemaakt, maar met het succes wat we de afgelopen vier jaar hebben gehad met bijna perfecte uitvoer, hebben we het toch goed gedaan", aldus voorzitter Hector Ruiz van AMD.

"Ik moet toegeven dat we wat zelfingenomen waren op bepaalde gebieden; de moeilijkheid en onvoorspelbaarheid in deze steeds complexer wordende technologische wereld die we bouwen. Dus hebben we het verknald, en daar schamen we ons voor en zullen we dat niet weer doen." Hij toonde tevens ontevredenheid over het lage koersaandeel, waar veel mensen in de zaal wat aan kunnen veranderen. "Hoe kan iemand concluderen dat het bedrijf 40 procent minder waard is dan een aantal weken geleden", vroeg Ruiz zich hardop af.