Vanaf vanmiddag is het voor geïnteresseerden mogelijk om een domeinnaam te registreren die geheel uit cijfers bestaat.

Tot op heden moest een domeinnaam tenminste één letter hebben. Het SIDN, wat staat voor Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, was onlangs al gestart met een voorinschrijving om eigenaren van geregistreerde merken de kans te geven om hun domeinnaam vast te leggen.

De vraag hiernaar was groot, vooral bedrijven wilden hun telefoonnummer gebruiken als webadres. Men moet dan denken aan de informatiedienst voor het openbaar vervoer 9292.

Maar vanaf vanmiddag kunnen ook particulieren zich hiervoor aanmelden. Misschien heb je interesse in je geboortedatum als domeinnaam, dat is vanaf nu dus mogelijk. De domeinnaam zal vanaf 1 maart actief worden.

Wel heeft het SIDN een lijst opgesteld met combinaties die uitgesloten zijn van registratie, bijvoorbeeld degene die al tijdens de voorinschrijving zijn vastgelegd, ook kan 112 niet worden geclaimd. Deze is onlangs door internetondernemer Bram Heerink vastgelegd, maar na een juridische strijd werd het domein aan het Rijk toegewezen. Dit is tot op heden nog niet overgedragen.