1 min

Tags in dit artikel

, , ,

OpenOffice.org, maker van de gratis gelijknamige office-suite OpenOffice.org, heeft aangegeven de huidige ontwikkeling van OpenOffice 2.4 voor de Mac te stoppen om zich te kunnen gaan focussen op de alweer derde versie van de office-suite.

OpenOffice is een uitgebreide office-suite die volledig gratis is en onder Windows, Linux, Solaris en Mac OS X te gebruiken is.

OpenOffice.org geeft aan dat OpenOffice 2.4 RC4 de laatste versie voor de Mac is met het 2.4-versienummer. De versies voor andere besturingssystemen blijven ongewijzigd.
De Mac-variant van de derde versie is met name interessant omdat daarmee zonder de X11-omgeving gewerkt kan worden.
Deze functionaliteit had onderdeel uit moeten maken van versie 2.4, maar door de focus op versie 3 is dit verschoven naar de opvolger.

Inmiddels is er een alpha-versie verkrijgbaar, waaruit op te merken valt dat de interface er beduidend beter uitziet dan in de vorige versies. Daarnaast is de versie sneller. Duidelijk is wel dat er nog een hoop moet gebeuren voor de definitieve versie af is.

Volgens de website bekijkt men bij OpenOffice op dit moment de mogelijkheden voor een PowerPC-versie van de office-suite, maar vooralsnog lijkt het erop dat er alleen een Intel-variant voor de Mac zal verschijnen.
Wanneer de ontwikkeling van versie 3 van OpenOffice gereed is, is niet bekend gemaakt.