1 min

Workday heeft Google Cloud geselecteerd als preferred cloud partner voor zijn SaaS-diensten. Hiermee wil Workday klanten de beste gebruiksmogelijkheden en minste latency bieden.

Met de aankondiging van de strategische samenwerking met Google Cloud krijgen, volgens beide partijen, klanten de beste mogelijkheden voor het gebruik van de specifieke diensten van Workday en kunnen zij deze ook makkelijker uitrollen. In dit laatste geval kunnen zij direct de Workday-oplossingen Workday Financial Management, Workday Human Capital Management en Workday Adaptive Planning direct uitrollen op Google Cloud.

Meer mogelijkheden

Het moet klanten een beter gebruik van de diensten opleveren, zodat ze uiteindelijk ook meer waarde uit hun data kunnen halen. Zo moet het gebruik van Google Cloud meer schaalbaarheid en minder latency bieden, maar ook een betere security en betere prestaties. Beide partijen willen ook gezamenlijke strategische campagnes ontwikkelen, zoals marketingcampagnes en co-selling-activiteiten.

De samenwerking van Workday met Google Cloud is misschien het gevolg van recente kritiek van klanten op de schaalbaarheid en prestaties van de leverancier van de financiële-, retail- en HR-clouddiensten. Zo zou AWS afscheid hebben genomen van Workday vanwege het niet genoeg kunnen opschalen om zijn hele mondiale werknemersbestand van 1,3 miljoen werknemers af te dekken. AWS zou daarom hoofdzakelijk Oracle PeopleSoft gebruiken.