2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Eind maart nodigde Electronic Arts een aantal gamers uit om mee te werken aan een online multiplayer-bèta voor de Xbox 360-versie van het spel. Nadat de eerste Xbox Live-server in de lucht ging kwamen de gamers erachter dat er, ondanks een bepaald aantal wapens die wel beschikbaar waren, er voor tien extra wapens nog eens de knip getrokken moet worden

Op de site van Sarcastic Gamer brak gelijk paniek uit. Boycots werden besproken om zodoende Electronic Arts op andere gedachten te brengen. Electronic Arts schrok zodanig van alle commotie dat het al snel enkele geruchten de kop in drukte.

Tegenover Gamespot bevestigde EA dat de vijf extra wapens, die gratis in de Gold Edition zullen zitten, door de kopers van de normale versie zullen moeten worden vrijgespeeld. Zodra gamers niveau 25 hebben bereikt worden de vijf extra wapens beschikbaar.

Karl-Magnus Troedsson, producent van "Battlefield: Bad Company", probeert uit te leggen wat het probleem was. "Het begon allemaal toen de bèta uitkwam. We hadden wat problemen met de omschrijving van de wapens die beschikbaar zijn. We waren van plan om bepaalde wapens weg te geven tijdens diverse promotiecampagnes, en zo stond dit ook op de unlockpagina binnen de beta", aldus Troedsson.

Battlefield: Bad Company zal op 23 juni uitkomen voor de Xbox 360 en Playstation 3. De standaard versie krijft een prijskaartje van 60 dollar, terwijl voor de Gold Edition 70 dollar moet worden betaald. Nederlandse prijzen zijn vooralsnog niet bekend.