3min

Tags in dit artikel

, ,

Aangezien veel collega’s nog met vakantie zijn, doe ik voor jullie deze week de Gadget Roundup. Deze week hebben we een bijzondere muis, een digitale zonnebril om muziek mee te luisteren en tot slot een apparaatje om cd’s en dvd’s onbruikbaar mee te maken, handig voor gevoelige informatie. Wil je meer weten over deze gadgets, lees dan gauw verder!

[b]Een muis voor elk oppervlak…[/b]

De Swiftpoint, zoals dit kleine maar handige muisje heet, is zeker te gebruiken op elk oppervlak. Van een gewoon bureau tot je eigen toetsenbord, de muis glijdt moeiteloos daarheen waar jij wilt dat ‘ie heen gaat. Daarnaast speelt ergonomie ook een hele grote rol waardoor je bijvoorbeeld minder snel last van RSI krijgt. Er zijn twee varianten, een driepoot en een slider, beide voor specifieke doeleinden. De driepoot is ontworpen voor tabletpc’s en kan zelfs als pen gebruikt worden, terwijl de slider ontworpen is voor de gewone desktop-pc’s en notebooks. Beide varianten zijn zeer klein en daardoor bijvoorbeeld eenvoudig mee te nemen in een notebooktas. Voor wie er één wil moet nog even wachten, want de muis is nog niet te koop in de winkel. Wel kun je je emailadres achterlaten en krijg je zo snel mogelijk bericht als de muis beschikbaar is. Tot slot vind je hier nog een filmpje over de Swiftpoint zodat je zelf kan zien hoe handig ’t is.

[b]Wij danken hierbij ook dyn voor het insturen van deze gadget.[/b]

[b]Muziek luisteren met je zonnebril op…[/b]

Tweede gadget voor deze week is apart, maar wel handig en volgens de makers bovendien erg veilig. Deze zonnebril kan mp3’s, wma- en wav-bestanden afspelen en opslaan zodat je overal naar je favoriete muziek kan luisteren je ogen toch beschermd blijven. Daarnaast heeft de zonnebril een ingebouwde Bluetooth-functionaliteit en microfoon om als handsfree-set te kunnen functioneren. Alsof dat nog niet niet alles is kan je ook je stem opnamen en bestanden uitwisselen tussen apparaten. Hoewel al deze snufjes misschien leuk zijn, blijft het een zonnebril en het hoofddoel van een zonnebril is nog steeds je ogen beschermen tegen de zon. Ook hier is goed over nagedacht, want de polaroidglazen beschermen niet alleen tegen alle vormen van gevaarlijk licht, maar zorgen ook voor een optimale weergave in een hoek van 360 graden. De zonnebril wordt geleverd met 512 MB geheugen en kost 110,95 dollar (72 euro). Het is te koop bij het Nieuw-Zeelandse bedrijf Digitalsunglass, dat gespecialiseerd is in digitale zonnebrillen.

[b]Waarom zou je gevoelige informatie op cd’s/dvd’s niet ook wissen?[/b]

Dat brengt ons bij de derde en laatste gadget voor deze week. Gevoelige documenten gooi je in de papierversnipperaar, maar wat doe je met cd’s/dvd’s met gevoelige informatie? Daar heeft men bij USBGEEK een antwoord op gevonden. Dit apparaatje, wat je aansluit op de usb-poort van je pc of laptop kan in een handomdraai een cd of dvd onbruikbaar maken. Binnen vijf seconden is van je cd/dvd met gevoelige informatie weinig meer over dan een schijfje met een heleboel krassen. Dit apparaatje vernietigt namelijk het hele schrijfoppervlak van de cd of dvd waardoor deze onleesbaar wordt. Een simpele manier om je gevoelige data buiten bereik van anderen te houden en ze niet in tweeën te hoeven te breken, wat gevaarlijk kan zijn. De USB Powered CD/DVD Destroyer, zoals het apparaatje voluit heet, is verkrijgbaar bij USBGEEK.com voor de schappelijke prijs van 27 dollar (17,50 euro).


Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!