3min

Tags in dit artikel

, , ,

Uw vaste Inspector Gadget heeft besloten een dagje vrijaf te nemen en daarom neem ik het van hem over. Of dat dagje vrijaf te maken heeft met het onderwerp, is overigens nog niet helemaal duidelijk. Deze week gaan we het namelijk over muizen hebben! En dan bedoel ik niet die beesten die jullie allemaal opsluiten in een kooitje en dan in een molentje rondjes laten rennen. We beginnen met een muis die men in ieder geval niet kan verzuipen, dan gaan we een zowaar handige gadget bekijken die de trackball opnieuw leven inblaast en we sluiten deze week af met een muis die geen ondergrond meer nodig heeft.

Een muis die van water houdt

De eerste muis die voorbij komt in deze roundup is de waterdichte muis. Een muis houdt niet zo van water, zowel het dier als de (minstens evenveel geliefde) computermuis. Voor die tweede categorie is nu een oplossing beschikbaar in de vorm van een waterdichte muis. Als ik dan mijn koffie, bier, cola of wat dan ook omstoot, doet mijn muis het in ieder geval nog. Nu mijn toetsenbord nog. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, de muis wisselt voor zeventien dollar van eigenaar.

Trackball: Terug van weggeweest!

Een trackball, een rond balletje dat door te bewegen dient als muis. Vast bedacht door Einstein, of door iemand die dronken was. Het is immers gewoon een ouderwetse balmuis, die voor de gelegenheid op z’n kop is vormgegeven. Maar dat mag de pret niet drukken, er is nu namelijk ook een heuze trackball voor de laptop verschenen. Het apparaat bevat vier knoppen en het balletje. Het betreft een klein balletje dit keer, wat het scrollen makkelijker laat werken. De vier knoppen worden gebruikt om te klikken en scroll-functies mee te vervangen. Voor ongeveer twintig dollar is deze portable trackball van jou.

Muizen zweven nu ook in de lucht!

Dan ben je eindelijk van dat draad af, bij je muis. Maar dan nog moet je een ondergrond hebben voordat je muis werkt. Gelukkig heeft men daar nu iets op gevonden. Een draadloze trackball. De muis is dus gewoon overal te gebruiken, geen gezeur meer met ondergronden en dergelijk. Met een volle batterij gaat de muis ongeveer een volle dag mee, zal de echte die-hard nerd hem dan elke dag op moeten laden? Gelukkig hoeft ‘ie zijn computer dan maar negentig minuten alleen met het toetsenbord te bedienen. De muis laadt namelijk op in negentig minuten tijd. Oh. Deze muis is wel wat duurder, voor ongeveer honderd dollar wisselt de muis van eigenaar.

Ben jij ook nog een toffe gadget tegengekomen die absoluut besproken dient te worden? Dan kan je hem melden bij onze razende Inspector Gadget, dit kan via PM. Wil je meer informatie over een gadet, of er juist diepgaand over discussiëren? Dan kan je terecht op het forum. En volgende week is uw reguliere Inspector Gadget weer terug!