2min

Tags in dit artikel

Een nieuw project van Long Zehn, bekend van het weblog istartedsomething.com, probeert alle interfaceproblemen in Windows Vista op te sporen en deze bij Microsoft onder de aandacht te brengen.

Het begon allemaal vrij simpel met een blog waarin aan lezers gevraagd werd welke fouten zij in de Windows Vista-interface op konden sporen. Al snel liep het aantal problemen op tot naar de 140 en konden deze fouten niet meer met de hand onder de aandacht worden gebracht.

Er was een andere oplossing nodig en dus werd er besloten om de website Windows UX Taskforce in het leven te roepen. In de Digg-achtige website kunnen gebruikers fouten en inconsequenties in de Windows Vista-interface melden in de hoop dat Microsoft er in de volgende Windows-versie, Windows 7, naar zal kijken.

De laatste zeven dagen zijn er al maar liefst 18.000 stemmen uitgebracht en 450 nieuwe problemen geplaatst. Het interfaceprobleem dat op dit moment de meeste stemmen heeft is het venster Hardware veilig verwijderen. De grootste klacht daar is dat het dialoogvenster op programmeurs is gericht en niet op gebruikers.

Ook een groot probleem in de Windows Vista-interface vinden veel gebruikers de grote verschillen qua interface in de standaardprogramma’s van Windows Vista. Tevens vinden veel gebruikers de permissie-editor van een bestand en het dialoogvenster Nieuw lettertype toevoegen oud en te ingewikkeld.

Of Microsoft ook iets met alle problemen gaat doen, is nog niet bekend. De website is te bezoeken door hier te klikken. De website is sinds vandaag uit het ontwikkelstadium.

Verschillen in standaard-Windows Vista-programma’s | klik voor een grotere versie