min

Tags in dit artikel

, ,

Sun heeft haar eigen variant op LAMP (Linux, Apache, MySQL en PHP) gelanceerd. Sun’s AMP (Apache, MySQL en PHP) gaat draaien op Sun’s eigen UNIX-variant Solaris. Er is ook een versie beschikbaar die op Linux draait, deze heet gewoon LAMP.

De service is te downloaden vanaf de Sun-website. Sun wil vanaf het derde kwartaal van dit jaar support bieden voor de service. De Linux-variant van de web-stack moet vanaf het vierde kwartaal van dit jaar enterprise-support krijgen.

De web-stack heeft ondersteuning voor proxy- en webservers. De volgende software is automatisch meegeleverd; Apache HTTP Web server version 2.2.8, Apache Modules Memcached 1.2.5, MySQL 5.1 Database, lighttpd Web server version 1.4.18, Tomcat Servlet engine 6.0.16, PHP 5.2.5, Ruby 1.8.6, Rails 1.2.3, RubyGems 0.9.0, Mongrel 1.0.1, fcgi package, RedCloth, Perl 5.8.8 en extensions en Squid proxy server 2.16.

De webstack is zo ontwikkeld dat gebruikers kunnen ontwikkelen voor het ene besturingssysteem, maar ook kunnen uitbreiden naar een ander besturingssysteem.