2min

Tags in dit artikel

, ,

Op FOK is afgelopen vrijdag een column verschenen waarin de columnist politica Femke Halsema bedreigde. Tevens werd er opgeroepen om het huis van Halsema in brand te steken. De column is inmiddels verwijderd door Danny Roodbol, de eigenaar van FOK, maar de columnist is niet ongeschonden uit het verhaal gekomen.

"Ik zou het buitengewoon toejuichen als iemand eventjes buitengewoon integer het woonadres van Femke Halsema opsnuffelt, en die tent buitengewoon integer in de fik steekt. Dat wijf verdient niet beter", aldus Rikus Spithorst, onder pseudoniem Driek, in de verwijderde column met de titel ‘Femke Halsema moet dood!’. De column was volgens Spithorst een reactie op uitspraken van Halsema, die haar collega Wijnand Duyvendak integer had genoemd in de politieke kwestie waarin Duyvendak uiteindelijk opstapte.

"FOK! is een groot aanhanger van de vrijheid van meningsuiting, maar in dit geval trek ik een persoonlijke grens", aldus de man achter FOK, Roodbol, die besloot om de column van de website te halen.

Voor columnist Rikus Spithorst had de column echter nog meer gevolgen, hij is inmiddels uit zijn functie ontheven als woordvoerder bij zijn werkgever, ROVER. Naast zijn ontslag bij ROVER, heeft ook de PvdA de samenwerking met Spithorst opgezet, hij schreef columns voor de website van de politieke partij.

Columnisten hebben op FOK een grote vrijheid, Roodbol heeft volgens eigen zeggen geen tijd om alle columns na te lezen voordat ze geplaatst worden. Hij heeft in ieder geval zijn excuses aangeboden. De woordvoerder van Halsema zegt echter dat er sowieso aangifte gedaan zal worden tegen de website.