2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er is nieuwe informatie vrijgekomen over de drie Bloomfield CPU’s die Intel van plan is om te gaan lanceren. De processoren vallen onder de microarchitectuur die, zoals vanzelfsprekend, Nehalem wordt genoemd.

Het snelste model zal draaien op een kloksnelheid van 3,2GHz en de QPI zal op 6.4 staan. Zoals het er naar uitziet gaat QPI de vervanger worden van FSB, waarover hier een uitgebreider artikel te lezen is. De processor verwisselt van eigenaar voor een bedrag van 999 dollar. Volgens verscheidene mensen is dit bedrag best wel redelijk wanneer men kijkt naar de Core 2 Quad QX9775 en de Core 2 Quad QX9770 die tijdens de lancering respectievelijk 1499 en 1399 dollar hebben gekost. Het is de bedoeling dat de processor in het vierde kwartaal van dit jaar gelanceerd gaat worden en men verwacht de processor in het begin van november. Bovenstaande processor is de enige Extreme Edition van Nehalem die Intel in 2008 op de markt wil brengen.

De tweede Bloomfield CPU zal op een lagere kloksnelheid werken dan de Extreme Edition. Deze processor zal namelijk gaan werken op een kloksnelheid van 2,93GHz en de QPI van deze processor betreft 4,8. De processor beschikt over een cache van 8MB en wordt voor 562 dollar verkocht. Dat betekent dat de processor iets duurder zal worden dan de Core 2 Quad Q9650 die op dit moment voor ongeveer 530 dollar verkocht wordt.

De derde processor uit de Bloomfield-generatie zal door Intel geklokt zijn op een kloksnelheid van 2,66GHz. Ook deze processor heeft een QPI van 4,8 en een cache van 8MB. Het grote verschil met het 2,93GHz-model zit hem in de prijs. Dit model uit de serie wordt namelijk verkocht voor 284 dollar.