2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Iemand van een forum in Taiwan heeft zijn handen weten te leggen op een Core i7 Extreme Edition 965. Deze processor die afkomstig is van Intel zal binnenkort gelanceerd gaan worden en aan de processor vallen een aantal dingen op.

De processor draait, zoals in eerdere berichten al vermeld is, op een kloksnelheid van 3,2GHz. De processor is gebaseerd op een procédé van 45nm en maakt gebruik van het LGA1366-socket. De processor beschikt over vier cores die bij elkaar acht threads ondersteunen. De L2-cache van de processor bedraagt 256KB per core en de L3-cache van de processor bestaat uit 8MB. Tenslotte is de TDP van de processor volgens Intel 130W.

Wat opvalt aan de spullen die meegeleverd worden bij de processor is de koeler. De koeler is veranderd ten opzichte van de socket 775-koelers die bij de processors meegeleverd worden. Het is nog niet zeker of dit voor alle Bloomfield’s het geval zal zijn, maar wellicht zal de Extreme Edition sowieso over deze koeler gaan beschikken als deze op de markt komt. De koeler was voorheen altijd gemaakt van aluminium, maar nu is er ook koper in de koeler van de processor verwerkt. Het design is verder op een aantal kleine aanpassingen na ongeveer hetzelfde gebleven.

Het tweede dat opvalt aan deze processor is de grootte. De processor ziet er in principe hetzelfde uit als eerdere versies, maar is qua afmetingen wel redelijk toegenomen wanneer de processor vergeleken wordt met een willekeurige socket 775-processor.

Volgorde van sockets: 1366, 775, 478