1 min

Tags in dit artikel

,

P-Edge Media, voornamelijk bekend van de aankomende T-Mobile Belstatus-applicatie, lanceerde vandaag een iPhone- en iPod Touch-applicatie waarmee het gratis online woordenboek van VanDale.nl geraadpleegd kan worden.

De applicatie, die LexicOnline heet, fungeert als een zoekmachine voor VanDale.nl waar gratis woorden in het hedendaags Nederlands opgezocht kunnen worden. Het voorziet in een eenvoudige mogelijkheid om snel in het online woordenboek te kunnen zoeken. Resultaten worden geoptimaliseerd voor de iPhone en iPod Touch in de applicatie weergegeven.

Een screenshot van LexiOnline

Via het zoekscherm kunnen zoektermen worden ingegeven, waarna het resultaat wordt opgezocht in het gratis online woordenboek. De laatste 25 opgezochte woorden en hun resultaten blijven bewaard. De lijst met recente zoekopdrachten kan desgewenst met een druk op het vuilnisbak-icoon worden opgeschoond.

De applicatie kost 79 eurocent en is verkrijgbaar in de App Store. De applicatie vereist minimaal de 2.0-software en een werkende internetverbinding middels 3G, GPRS of WiFi.