P-Edge Media maakte vanochtend bekend dat de T-Mobile Belstatus-applicatie versie 1.0 bereikt heeft en daarmee de bèta-status verliest. De applicatie zal binnen enkele weken in de App Store verschijnen.

In het interview dat Techzine onlangs had met ontwikkelaar Martin van Spanje werd duidelijk dat de lay-out en kleurstelling van de applicatie nog geen vaststaand feit was. Inmiddels is bekend hoe de applicatie er wel uit zal komen te zien als deze spoedig in de App Store verschijnt. Het definitieve design is ontwikkeld door Harold Leewis, waarvan hieronder een tweetal screenshots staan.

Een nieuwe functionaliteit in versie 1.0 is een klok die aangeeft over hoeveel dagen de belbundel afloopt en wordt aangevuld met nieuwe minuten en sms’jes. Volgens van Spanje is het nog niet duidelijk onder wiens naam de applicatie in de App Store terechtkomt. Dit kan onder de naam van T-Mobile zijn, maar ook onder zijn eigen naam. Hij geeft aan hierover eind volgende week uitsluitsel te krijgen.

Inmiddels werkt van Spanje alweer aan een nieuw project voor iPhone-gebruikers met T-Mobile. Zijn nieuwe project heet T-Mobile SpotOn en is een applicatie voor de iPhone (en iPod Touch) waarmee gebruikers die beschikken over toegang tot My T-Mobile WiFi hotspots snel kunnen inloggen op het meest dichtstbijzijnde netwerk. De applicatie is momenteel nog in de ontwerpfase, verdere details ontbreken daarom nog.