Traefik Labs heeft zijn open-source proxy-verbindingssoftware geïntegreerd met Nomad, het open-source orchestration platform van HashiCorp. Hiermee kunnen bedrijven makkelijker kleine aantallen containers uitrollen.

De integratie van beide oplossingen is goed nieuws voor bedrijven die kleine aantallen containers uitrollen en beheren. De combinatie van de proxy-verbindingssoftware en het container orchestration platform maakt het voor bedrijven mogelijk om de toevoeging van third-party tools aan containeromgevingen te automatiseren. Normaliter moet dit handmatig gebeuren.

Functionaliteit

De proxy-verbindingssoftware van Traefik Labs biedt functionaliteit als een load balancer, orchestrator ingress, east-west verkeerscommunicatie en een API gateway. Verder biedt de software mogelijkheden als service discovery, dynamische configuratie, rate limiting, circuit breakers, mirroring, authenticatie en routingautomatisering. De software onderschept hiervoor elk verzoek en routeert deze naar de juiste backend-dienst.

Nomad alternatief voor kleine bedrijven

Door deze verbindingsfunctionaliteit te koppelen aan het container orchestration platform van HashiCorp (Nomad) kunnen kleinere bedrijven profiteren van de mogelijkheden van containers. Het platform is iets simpeler in gebruik dan Kubernetes, waardoor ook bedrijven met relatief weinig kennis aan de slag kunnen met containers.

Tip: HashiCorp gaat voor beursgang