1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een glitch in het pas uitgebrachte spel Tomb Raider: Underworld zorgt ervoor dat Wii-spelers van het spel de game niet uit kunnen spelen.

Op het einde van de Wii-versie van de game tijdens het level Coastal Thailand loopt de speler het risico vast te komen zitten. Op een gegeven moment moet namelijk een hendel verschijnen waardoor Lara Croft verder kan, echter verschijnt die niet bij sommige gebruikers.

Eidos, de ontwikkelaar van de game, heeft gereageerd op de klachten die werden geuit op het forum en heeft een mogelijke workaround gepresenteerd. Het kan zo zijn dat de hendel wel tevoorschijn komt als de speler teruggaat naar een eerder opgeslagen spel en dan het verloren gedeelte opnieuw speelt.

Mocht dat niet werken, dan heeft Eidos voor gebruikers van een sd-kaart een savegame klaarstaan waarin de hendel wel zichtbaar is. Deze savegame is echter bedoeld voor de NTSC-versie van het spel. Het is niet bekend of deze ook werkt bij de Europese PAL-versie. Meer informatie over deze savegame kan op deze pagina gevonden worden en de download vind je hier.

Een YouTube-video demonstreert hoe het Coastal Thailand-level correct zou moeten worden gepresenteerd.