1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het spel Wii Sports is het meest verkochte spel ooit. De game, die meegeleverd wordt bij de Wii, stoot daarmee Super Mario Bros. van de troon, deze game werd voorheen bij de NES gedundeld.

De game Wii Sports is inmiddels al 40,52 miljoen keer verkocht. Dit aantal zorgt ervoor dat deze game op de nummer een plaats staat in de lijst van de best verkochte games ooit. Het spel is op deze nummer een plaats terechtgekomen, omdat je de game bij de aanschaf van een Wii krijgt (met uitzondering van Japan en Zuid-Korea). De Wii is voorlopig nog niet uitverkocht, de medewerkers van VGchartz denken dat de game boven de 50 miljoen verkochte exemplaren zal uitstijgen.

Super Mario Bros. heeft ondertussen ruim twintig jaar op de nummer één plaats gestaan met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren. Dat Super Mario Bros. op de nummer één plaats is komen te staan, heeft de game voornamelijk te danken aan de NES, omdat de game samen met de NES verkocht werd. Op de derde plaats staat Pokémon Red / Blue / Green (beter bekend als Yellow).