Nintendo’s New Super Mario Bros. Wii is inmiddels tien miljoen keer over de toonbank gevlogen. Het spel doet het al tijden succesvol en kreeg na de release ook goede cijfers van de meeste critici.

Met de tien miljoen verkochte exemplaren is Super Mario Galaxy in twee maanden tijd voorbijgestreefd. Een groot pluspunt ten opzichte van Super Mario Galaxy is het feit dat New Super Mario Bros een multiplayer-functie heeft. Iets wat voor veel Wii-consumenten waarschijnlijk een doorslaggevend feit is om het spel in huis te halen. 3 miljoen van de verkochte exemplaren gingen in Japan over de toonbank, 4,5 miljoen in de Verenigde Staten en ongeveer 3 miljoen in Europa. Ook uit de wekelijkse Nederlandse gameverkopen blijkt dat New Super Mario Bros het goed doet in Nederland. Het spel staat al weken op de eerste positie.

Het spel werd voor het eerst aangekondigd op de E3 van 2009 in Los Angeles en is de opvolger van het eveneens succesvolle New Super Mario Bros voor de Nintendo DS. In Nederland lag het spel vanaf 20 november 2009 in de winkels, bijna twee weken eerder dan in Japan, daar kwam het spel namelijk pas vanaf 3 december in de winkels te liggen.