2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

IT Board Job heeft een top vijf samengesteld van de meest gevraagde ICT-functies, hieruit blijkt dat ICT’ers met verstand van SAP goed scoren. De lijst is tot stand gekomen door IT Board Job, dat hier onderzoek naar verricht heeft.

Door de lijst kunnen ICT’ers achterhalen of ze veel te vrezen hebben, IT Board Job claimt namelijk dat de lijst samengesteld is voor de toekomst en de beroepen dus ook in de toekomst interessant blijven, toekomst is in dit geval tot eind 2009.

1. SAP

Uit een recente enquête van IT Job Board blijkt dat bijna vijftig procent van de IT-professionals gelooft dat SAP een van de vaardigheden is waarnaar in 2009 veel vraag zal zijn. Ondanks dat het veel kosten met zich meebrengt en het aantal implantaties waarschijnlijk afneemt, blijft er een hoop vraag naar. Niet alleen onderhoud moeten dergelijke SAP-specialisten gaan doen, ook ontwikkeling zal erbij horen.

2. Webontwikkeling

Doordat men in 2009 meer via het internet reclame gaat maken zijn webontwikkelaars hard nodig. De kredietcrisis zorgt ervoor dat gewone marketing duurder wordt dan digitale marketing Daarnaast is de verwachting dat investeringen in XML en RSS zullen groeien, evenals investeringen in de ‘oude favorieten’ Java, .Net en PHP.

3. SaaS

Uit diverse onderzoeken blijkt al dat Software-as-a-Service populair gaat worden in 2009. Ook dit onderzoek concludeert hetzelfde en SaaS-programmeurs zijn dus hard nodig. Maar naast programmeurs moeten de systemen uiteraard ook nog beheerd worden, wat ook weer werk oplevert.

4. Infrastructuur

De trend van SaaS, SOA (Service-Oriented Architecture) en ‘Groene ICT’ zal invloed hebben op de infrastructuur van bedrijven. In 2009 zijn onderwerpen als kostenverlaging, de CO2-uitstoot van datacenters, servervirtualisatie en software voor teleconferenties erg belangrijk. Daarom zijn mensen die het infrastructuur rendabeler kunnen inrichten hard nodig, stelt IT Board Job.

5. Mobiel

Mobiele technologie ontwikkelt zich razendsnel. Veel bedrijven profiteren van deze technologie. Daardoor groeit de vraag naar J2ME-ontwikkelaars, -architecten en mobiele-applicatieontwikkelaars.