Cloudflare lanceert een financieringsprogramma voor startups die zijn software gebruiken. Deelnemers komen in aanmerking voor 1,3 miljard euro aan financiering.

De organisatie ging bijna drie jaar geleden naar de beurs. Cloudflare ontwikkelt een breed portfolio, waaronder een serverless computing-platform genaamd Cloudflare Workers.

Onlangs maakte de organisatie een financieringsprogramma bekend. Cloudflare wil startups die Cloudflare Workers gebruiken in contact brengen met investeerders. Een groep durfkapitalisten heeft gezamenlijk aangeboden om tot 1,3 miljard euro in de deelnemers van het programma te investeren.

Met het programma probeert Cloudflare meer startups te motiveren om het platform te gebruiken. Cloudflare Workers stelt ontwikkelaars in staat om applicaties te updaten en bouwen zonder om te hoeven kijken naar infrastructuur en configuraties. Cloudflare beweert dat de startups die het platform gebruiken vaak hard groeien.

Cloudflare concurreert

Met het nieuwe financieringsprogramma probeert Cloudflare te concurreren met grote platforms als Azure, Google Cloud en AWS. Ook de techgiganten leveren serverless computing-producten.

“Ik zou het niet karakteriseren als het ‘stelen’ van marktaandeel”, merkte Cloudflare CEO Matthew Prince op. “Het is een kwestie van marktaandeel verdienen, en de manier waarop je marktaandeel verdient is door een beter product te leveren tegen een betaalbaardere prijs.”

Cloudflare Workers slaat overduidelijk aan bij ontwikkelaars. De aandelenprijs van het bedrijf schoot in de afgelopen tijd omhoog. 20 procent van de gecontracteerde klanten van Cloudflare gebruikt Cloudflare Workers, dat streeft naar een gebruikersbestand van 1 miljoen ontwikkelaars tegen eind 2022.

Financieringsprogramma

Volgens Prince ontstond het nieuwe financieringsprogramma nadat meerdere durfkapitalisten ontdekten dat de bedrijven waarin ze in investeerden regelmatig met Cloudflare Workers werkten. Onder de deelnemers vind je Amplify Partners, Altimeter Capital, Bessemer Venture Partners, Decibel, Cowboy Ventures, Emergence Capital en Greylock Partners.

Cloudflare zelf verstrekt op dit moment geen financiering. Daarnaast speelt het bedrijf geen rol in het besluitvormingsproces van de investeerders. Alle beslissingen worden genomen door de deelnemende bedrijven. Startups die zich aanmelden voor het financieringsprogramma krijgen toegang tot een aantal andere initiatieven die bedoeld zijn om groei te versnellen.

Tip: Cloudflare lanceert Zero Trust SIM, endpoint security op smartphones