Het gerucht gaat dat Cloudflare van plan is om de beurs om te gaan. De aanbieder van netwerkdiensten zou ergens in de eerste helft van 2019 al de beursgang maken. Naar schatting wordt het bedrijf gewaardeerd op 3,5 miljard dollar.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare persbureau Reuters op basis van “mensen bekend met de materie”. Momenteel zouden er gesprekken plaatsvinden tussen Cloudflare en de Goldman Sachs Group om de beursgang vorm te geven. Die gesprekken zijn nog niet gefinaliseerd volgens Reuters, wat maakt dat alle opties nog open liggen.

Mogelijke ontkenning

Opvallend genoeg hint CEO Matthew Prince van Cloudflare ernaar dat het bedrijf geen beursgang zal maken. Op Twitter plaatste hij een bericht waarin hij opmerkt dat het “vreemd is” hoe “een startup de media in eerste instantie moet smeken om aandacht, en ze gaandeweg dingen volledig over je gaan zitten verzinnen.”

Cloudflare werd in 2009 opgericht en biedt een reeks verschillende clouddiensten, waarmee websites hun dienstverlening voor klanten kunnen verbeteren. Het bedrijf staat het best bekend om zijn content delivery network (CDN), maar biedt ook DNS-diensten, security en bescherming tegen DDoS-aanvallen.

Het bedrijf groeide de afgelopen jaren rap. Cloudflare is mogelijk de grootste onafhankelijke aanbieder van CDN-diensten en houdt er behoorlijk grote rivalen op na, waaronder Amazon Web Services, Google en Akamai Technologies. Daarnaast had het in het verleden grote partnerschappen met onder meer Google en Microsoft.

Ondanks dat Matthew Prince de verhalen lijkt te ontkennen, gaan er al langer geruchten dat Cloudflare de beurs op zal gaan. Daar komt bij dat het bedrijf van start kon dankzij durfkapitaal. Gewoonlijk vinden dat soort investeringen alleen plaats als een startup op termijn overgenomen wordt, of de beurs op gaat.