Skype is druk aan het onderhandelen omdat ze voortaan gebruik willen maken van het 3G-netwerk van verschillende telecomproviders.

Skype wil er voor zorgen dat je voortaan ook via een 3G-netwerk kunt skypen met je iPhone. Je kunt al skypen op je iPhone maar dan alleen via het Wi-Fi netwerk. En dan ben je dus altijd afhankelijk van een Wi-Fi netwerk. De Skype software die je nodig hebt is al ruim vier miljoen keer gedownload. Skype is van mening dat er veel meer mensen de software gaan gebruiken als ze Skype ook via het 3G netwerk kunnen gebruiken.

De telecomproviders zijn er niet blij mee dat Skype gebruik wilt gaan maken van hun netwerken. Dit zal namelijk niet bevorderlijk zijn voor hun inkomsten.

In Nederland werd de Uitzending Gemist applicatie van de Nederlandse Publieke Omroep al eerder afgekeurd door Apple omdat deze applicatie de 3G-netwerken gebruikt. Later toen T-Mobile aangaf hier geen bezwaar mee te hebben werd er opnieuw een aanvraag ingediend en die werd vorige week goedgekeurd.