2min Devops

Xebia koopt het Amerikaanse NDS, breidt OutSystems-expertise uit

Xebia koopt het Amerikaanse NDS, breidt OutSystems-expertise uit

Xebia heeft onlangs het Amerikaanse Netlink Digital Solutions (NDS) overgenomen. Met de overname wil de Nederlandse IT-consultant zijn expertise op het gebied van low-code en OutSystems verder uitbreiden.

De overname, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, vergroot de markpositie van Xebia. NDS is een belangrijke leverancier van low-code diensten voor digitale transitieprocessen. Dit zijn diensten voor onder meer DevOps en QA/QC. De diensten zijn vooral gebaseerd op het low-code platform van OutSystems.

Overname

De diensten zijn voor Xebia de belangrijkste reden om NDS over te nemen. Daarnaast was de sterke OutSystems-praktijk een belangrijke factor voor de deal. NDS heeft meer dan tien jaar ervaring in het leveren van diensten op basis van het OutSystems-platform. Het bedrijf heeft op dit moment het hoogste aantal OutSystems professionals ter wereld. Ook is de Amerikaanse low-code leverancier één van de weinige partners van OutSystems die gecertificeerde trainingen mag aanbieden.

“Netlink Digital is een autoriteit in OutSystems en levert transformatieve oplossingen overal ter wereld. Door samen te gaan met Netlink Digital doen we wat we het beste doen: het bieden van innovatieve oplossingen aan onze klanten binnen de huidige of toekomstige OutSystems-base”, geeft Xebia CEO Anand Sahay aan.

Xebia-1

NDS

Ook NDS zelf is tevreden met de overname door de Nederlandse IT-consultant en OutSystems-leverancier. “Samen met Xebia staan we sterker en zijn we meer agile in het bouwen en leveren van sterke low code-oplossingen die waarde creëren voor onze huidige klanten”, zegt NDS-president Sandeep Makwana. “De strategische samenwerking breidt onze mogelijkheid uit om onze expertise wereldwijd te delen.”