1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Naast een speciale carkit voor de iPhone komt TomTom nu ook met een carkit met ingebouwde GPS-ontvanger voor de iPod touch.


De TomTom-carkit voor de iPod touch werkt met zowel de eerste- als de tweede generatie iPod touch en vereist minimaal de derde versie van het iPhone-besturingssysteem. De carkit beschikt over een ingebouwde GPS-ontvanger omdat de touch, in tegenstelling tot de iPhone 3G(S), geen ingebouwde mogelijkheden voor GPS heeft.

De iPod touch-carkit is iets kleiner dan zijn grotere broertje die specifiek voor de iPhone is gemaakt en beschikt ook niet over ingebouwde Bluetooth-mogelijkheden. Daarentegen is de carkit met een prijs van 79,95 euro wel twintig euro goedkoper dan de carkit voor de iPhone, die 99,99 euro kost. De carkit is verkrijgbaar in de TomTom-webshop, via de online Apple Store en diverse retailers.

De carkit beschikt naast de ingebouwde GPS-ontvanger ook over een ingebouwde speaker om de instructies van de TomTom-software goed te kunnen horen. Daarnaast heeft de carkit voor muziekliefhebbers een line-out die op de autoradio aangesloten kan worden. De houder kan daarnaast gedraaid worden en laadt de iPod touch ook meteen op.

Eerder deze week lanceerde TomTom versie 1.2 van zijn gelijknamige navigatiesoftware voor het iPhone-platform. De software-update zorgt onder meer voor ondersteuning voor de eerste generatie iPhone en beide generaties iPod touch. Voorheen was de software alleen geschikt voor de iPhone 3G en 3GS.