1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

AMD heeft met haar HD5xxx-kaarten momenteel het high-end en midrange segment in haar bezit, nu de rest!

Er doken foto’s op van een nog onbekende ATI-kaart. Nu is bevestigd, via TechConnect, dat dit de ATI Radeon HD5670 blijkt te zijn.
Zoals op de onderstaande foto te zien, is het een vrij compact kaartje vergeleken met de HD5750, het PCB steekt maar iets uit voorbij de PCI-e-connector. De kaart wordt uitgerust met een 128-bits geheugenbus, 400 streamprocessors, en gaat 3-way crossfireX ondersteunen.

Qua aansluitmogelijkheden is er flink gesleuteld, we zien onder andere VGA, DVI en HDMI. DisplayPort is dus weggelaten. Volgens HardForum.com gaat deze kaart geen EyeFinity ondersteunen. Let wel, dit is nog niet officieel door AMD bekendgemaakt.


De GPU zal zijn werk gaan doen op 775 MHz en het 1 GB grote GDDR5-geheugen op 4 GHz, quadpumped. Apart om te zien dat de HD5750 nog een 6-pins PCI-e-voeding nodig heeft, en dat de op 40nm gebakken HD5670 genoegen neemt met de 90 watt die PCI-e x16 levert. De introductieprijs moet iets onder de 100 euro zijn, en daarmee wordt 3 beeldschermen aansluiten een interessante, goedkope optie.