Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat Mirror’s Edge in januari naar de iPhone en iPod Touch zal komen. De game lijkt een remake te gaan worden van de eerste game uit 2008.

Veel informatie over de game heeft Electronic Arts nog niet losgelaten, maar het lijkt er op uit de eerste screenshots dat het een 2D-game gaat worden die je speelt in een driedimensionale wereld. Doordat het een 2D-game wordt, lijkt het redelijk op de flash-game die eerder dit jaar verscheen. Deze Mirror’s Edge 2D flash game is hier te spelen.


In Mirror’s Edge speel je als personage met Faith, een vrouwelijke "runner" die belangrijke informatie moet vervoeren. Als haar zus wordt beschuldigt van een moord komt Faith snel in aanraking met de corrupte overheid en moet ze rennen voor haar leven. Naast deze iPhone-versie kunnen de fans van het spel ook een tweede deel voor de console verwachten.

Dat er een tweede deel voor de consoles kwam liet Patrick Söderlund, senior vice-president van Electronic Arts afgelopen zomer al weten. Zo vertelde hij "Er komt zeker een volgende Mirror’s Edge. Het is enkel een kwestie van wanneer de game uitkomt en wat we met de game gaan doen". Het is wel opvallend dat Electronic Arts toch een tweede deel van Mirror’s Edge aan het maken is, dit gezien de verkoopcijfers van de eerste game in de ogen van Electronic Arts enigszins tegen vielen.