min

Tags in dit artikel

, , , ,

Patrick Soderlund, Senior Vice President van EA Games Europe, heeft bevestigd dat er een team aan het werk is aan Mirror’s Edge 2. Het schijnt een redelijk klein team te zijn, aantallen worden niet genoemd, maar het spel is nog steeds in ontwikkeling bij DICE.

Volgens Soderlund was Mirror’s Edge een riskante zet voor Electronic Arts, het spel verkocht dan ook niet zo goed en werd niet door iedereen even goed ontvangen. Met name door de korte speelduur en het verhaal dat niet al te origineel was. Soderlund verwoorde het als volgt: "Mirror’s Edge was een riskante zet, een erg innovatieve zet en een inspirerende zet. Het spel was bij lange na niet perfect. We hadden ook liever gezien dat het spel vaker was verkocht, ook al is het spel vaker verkocht dan de meeste mensen denken." Hij voegde er nog aan toe: "Je zult zeker weten een nieuwe Mirror’s Edge zien. Het is alleen een kwestie van wanneer en wat we er mee doen. We hebben een klein team op het spel en ik ben enthousiast over wat we er mee doen."

Patrick Sonderlund’s bevestigingen van het spel zijn de eerste, eerder liet EA alleen weten dat een vervolg in overweging was. Op een Electronic Arts persconferentie in december 2008 liet CEO John Riccitiello weten dat het bedrijf de franchise niet op zou geven.