1 min

Tags in dit artikel

, ,

Symantec heeft op maandag nieuwe bètaversies van zijn Norton 360-product vrijgegeven. De grootste verandering is dat het product nog meer bescherming moet bieden door SONAR 2 en daarnaast elke vijf tot vijftien minuten updatet. Een functie die al beschikbaar was in de AntiVirus- en Internet Security-pakketten.

De veranderingen zijn in feite de zelfde als in Norton AntiVirus en Internet Security 2010. Norton 360 werd voor de 2010-versies uitgebracht en bood daardoor minder recente technieken. Dat wil Symantec nu echter goedmaken door deze versie vrij te geven. Desalniettemin zijn er dus maar weinig nieuwe dingen aan de nieuwe versie toegevoegd.

Toch zijn er wel wat verbeteringen, zo moet de scanner wat minder systeemresources vreten en beter functioneren. Norton zal de reeds gecontroleerde bestanden markeren als gescand en alleen als ze gewijzigd worden zal er een nieuwe controle worden uitgevoerd, een technologie die ook door andere antivirusbedrijven wordt gebruikt.

Tevens is Symantec bezig met versie 4 van zijn add-onpack met ouderlijk toezicht, verbeterde antispam, opslag voor vertrouwelijke informatie. Hierover zijn echter nog niet veel dingen naar buiten gebracht. De publieke bèta’s zijn vanaf deze website te downloaden en zijn alleen nog in het Engels beschikbaar. Op het Norton User Beta Forum kan commentaar worden achtergelaten over de nieuwe versie van Norton.

Hoofdinterface van Norton 360 v4 Bèta