min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Elk jaar ontvangen honderden (of duizenden, lekker belangrijk) bètatesters van Symantec een mailtje in hun spreekwoordelijke brievenbus met daarin een uitnodiging om de nieuwste versie van Norton Internet Security en/of Norton AntiVirus te testen.

Dit is meestal een geheel complete, nieuwe versie met een groot aantal leuke wijzigingen. En waarin natuurlijk veel terugkoppeling van gebruikers wordt verzameld via een speciaal forum, bugreports en suggesties. Een of twee maanden later is de versie stabiel en wordt hij verscheept naar waar dan ook ter wereld via internet of gewoon naar de winkel.

Maar als je denkt dat je dan vakantie hebt als Symantec-ontwikkelaar, heb je ongelijk. Vervolgens gaan de ontwikkelaars namelijk aan de slag met versie .5 van bovenstaande twee producten, en ook met een nieuwe versie van Norton 360 die tegelijkertijd wordt uitgebracht en gebaseerd is op de recentste versie van Norton Internet Security en Norton AntiVirus.

Lekker spannend allemaal, maar omdat pas versie 2009.5 van Norton Internet Security is uitgekomen, jawel, is er ook een nieuwe Norton 360, namelijk versie 3.0. Je kan dus al voor negentig procent verwachten wat er nieuw is door simpelweg de review van Norton Internet Security te lezen.