Inleiding

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat Techzine een beveiligingspakket van Symantec onder de loep heeft genomen. De meest recente review stamt uit 2009 en ging over versie 3.0 van Norton 360. Hoogste tijd dus om de nieuwste versie het vuur aan de schenen te leggen.

Norton is geen onbekende naam onder computergebruikers. Het is het bekendste en populairste antiviruspakket van Symantec, het Amerikaanse beveiligingsbedrijf achter Norton. Wie een nieuwe pc of laptop koopt, heeft kans dat zijn nieuwe systeem beschikt over een demoversie van een van de beveiligingspakketten van Symantec. Sinds de lancering is het bedrijf erin geslaagd om meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn beveiligingspakketten te verkopen.

Norton 360 6.0 is een compleet en uitvoerig beveiligingspakket. Zo beschikt deze versie naast pc-beveiliging onder meer ook over identiteitsbescherming, ouderlijk toezicht en back-upmogelijkheden. Dat laatste mag nadrukkelijk genoemd worden, omdat dat een functie is die niet alle beveiligingspakketten hebben.

Eerlijk is eerlijk, zo op het eerste oog klinkt Norton 360 6.0 als een geweldig totaalpakket. Maar hoe zit het met de prestaties? Hoe goed beschermt het programma je computer tegen virussen, trojans en andere malware? Gaat dit niet ten koste van de snelheid van je computer? Kortom, is dit pakket bijna 80 euro waard? Deze en andere vragen zullen voorbij komen in deze review.