2min

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat vandaag de Engelstalige bèta van Need for Speed World van start is gegaan. Need for Speed World is de gratis online race-MMO van Electronic Arts.

Volgens producer John Doyle zal de bèta enkele maanden beslaan en worden er nog meer uitnodigingen verstuurd naar mensen die interesse hebben om de bèta te spelen en het spel te testen. "We zullen een aantal bèta-events houden de aankomende paar maanden, waarin we één of meerdere aspecten van het spel testen. Als je nu deze ronde geen toegang tot de bèta hebt, maak je dan niet druk. Er komen nog meer rondes en veel meer uitnodigingen in de komende weken en maanden. Tijdens de bèta zal er meer content toegevoegd worden, evenals nieuwe manieren van spelen en nieuwe plekken om te ontdekken", aldus Doyle.

Fans van de serie kunnen ook een Porsche 959 ontwerpen. Een van de ontwerpen komt in het uiteindelijke spel en daarbij komt natuurlijk enige eer bij kijken.

Op een evenement over het spel in New York is ook enige informatie bekend geworden over de locaties waar het spel zich afspeelt. De stad is een samensmelting van Rockport City uit Need for Speed: Most Wanted en Palmont City uit Need for Speed: Carbon. De complete map is 250 vierkante kilometer groot. Een race bestaat uit 12 spelers en servers kunnen maar liefst 10 miljoen spelers online verdragen.

Need for Speed World komt exclusief naar de pc en zal vanaf deze zomer in de winkels liggen. De internationale website en de Nederlandse website geven beiden de mogelijkheid tot registreren voor de bèta.